Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@00:37:14 GMT

مردم ماهیان زینتی را از مکان‌های معتبر تهیه کنند

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۵۵۶۳۶

مردم ماهیان زینتی را از مکان‌های معتبر تهیه کنند

به گزارش خبرنگار مهر، بهلول تکلوی ظهر پنجشنبه در نشست رابطین بهداشتی دامپزشکی اردبیل اظهار کرد: خرید و نگهداری ماهی قرمز در آستانه عید در بین مردم رواج یافته اما باید در خرید این ماهیان زینتی از مراکز و مکان‌های معتبر دقت کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به فرا رسیدن عید نوروز و شروع فعالیت‌های نوروزی و خرید هزاران قطعه ماهی قرمز برای زینت سفره‌های هفت‌سین، دامپزشکی نظارت‌های خود را افزایش داده و با حساسیت تمام موضوع بیماری‌های مشترک را پیگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: با توجه به اینکه برخی از بیماری‌های مشترک از جمله بیماری‌های پوستی و گوارشی در انسان به ویژه کودکان از طریق تماس مستقیم با ماهیان زینتی و قرمز منتقل می‌شود، مردم باید ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز و اماکن مجاز و معتبر تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.

تکلوی افزود: مراکز فروش مجاز و بهداشتی مکان‌های مسقفی هستند که دارای مجوز فروش موقت ماهی زینتی و قرمز بوده و دارای لوازم شستشو و ضدعفونی مناسب هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: همچنین به شهروندان توصیه می‌شود اگر سابقه بیماری پوستی و آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی، ظروف نگهداری و آکواریوم حتماً از دستکش استفاده کنند و با رعایت بهداشت فردی کودکان خود را از دست زدن و بازی کردن با ماهی بازدارید زیرا ممکن است عوامل بیماری‌زا و احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنند.

تکلوی اضافه کرد: شهروندان می‌توانند برای ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی از محلول نمک طعام ۳ درصد یا پرمنگنات پتاسیم یا پرکلرین و یا بتادین استفاده کرده و حتماً آب تعویض ماهی را مستقیماً در چاه فاضلاب تخلیه کرده و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنند.

وی بیان کرد: رعایت توصیه‌های دامپزشکی و برنامه‌ریزی بهداشتی در این راستا در جلوگیری از شیوع بیماری‌ها بسیار مؤثر بوده و می‌تواند مانع بروز مخاطرات بهداشتی انسانی شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل ادامه داد: شهروندان بعد از عید نوروز و در روز طبیعت از رهاسازی آنها در رودخانه‌ها و برکه‌ها جدا خودداری کرده و حتماً آنها را در محل‌های مناسبی که توسط شهرداری‌ها مشخص می‌شود، رهاسازی کنند.

کد خبر 5443671

منبع: مهر

کلیدواژه: عید نوروز ماهی قرمز ماهی زینتی دامپزشکی اردبیل سفره هفت سین نظارت و بازرسی کودکان بیماری پوستی بیماری گوارشی شب عید ضدعفونی بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه آمار کرونا درختکاری مشهد شیوع کرونا عکس استانها گردشگری جهاد تبیین ایلام خراسان رضوی گرگان نوروز بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۵۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام

الهام جم زاده معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام اظهار کرد: بیماری آبله گوسفندی یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در گوسفندان به شمار می‌آید در صورتی که این بیماری به موقع درمان نشود می‌تواند خیلی ساده کل گله را درگیر کند.

وی ادامه داد و گفت: آبله در گوسفندان یک بیماری پوستی می‌باشد که خود را با ضایعات سرتاسری در تمام بدن گوسفندان نشان می‌دهد. این بیماری گوسفند و بز را مبتلا می‌کند و گزارشاتی از وقوع انسانی آن نیز وجود دارد.

جم زاده با توجه به اینکه وجود انواع بیماری در گوسفندان همیشه باعث خسارات زیادی به دامداران می‌شود، گفت: اداره کل دامپزشکی استان ایلام براساس ابلاغ سازمان دامپزشکی کشور و به منظور کنترل و پیشگیری از بروز بیماری آبله و حفظ سرمایه دامی استان همزمان با کل کشور در سال ۱۴۰۲ واکسیناسیون آبله را در سطح استان با هدف پوشش کامل جمعیت دامی مورد انتظار بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوبت سر انجام داده است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۱ ما ۳۸ کانون بیماری آبله داشته‌ایم خوشبختانه واکسیناسیون گسترده و مانیتورینگ دقیق سبب کاهش تعداد کانون بیماری به ۶کانون در سال ۱۴۰۲ شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام