Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:59:32 GMT

ماهی قرمز شب عید می‌تواند ناقل کرونا باشد

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۲۷۸۴

ماهی قرمز شب عید می‌تواند ناقل کرونا باشد

ایسنا/زنجان مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: ویروس کرونا برای ماهی بیماری‌زا نیست ولی در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی ممکن است از طریق آب و سطح بدن ماهی به صورت مکانیکی به انسان منتقل شود.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه با فرا رسیدن عید نوروز و به رسم سنت باستانی، مردم علاقه‌مند تهیه و خرید ماهی قرمز برای سفره هفت‌سین هستند، اظهار کرد: ویروس کرونا برای ماهی بیماری‌زا نیست ولی در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی و بهداشتی، می‌تواند از طریق آب و سطح بدن ماهی به صورت مکانیکی به انسان منتقل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، شهروندان ماهی قرمز عید را فقط از مراکز مجاز فروش ماهی‌های زینتی خریداری کنند، افزود: شهروندان حتی‌الامکان ماهی را در ظروف یکبار مصرف به منزل حمل کنند و بلافاصله در ظروف مناسب حاوی آب لوله‌کشی با دستکش یکبار مصرف تخلیه و ظرف قبلی را با رعایت موازین بهداشتی در سطل زباله بیاندازند.

این مسئول در رابطه با ویژگی‌های ماهی قرمز سالم، تصریح کرد: ماهی قرمز سالم دارای پولک‌هایی سالم، ردیف و فاقد زدگی و زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود بوده و باید دارای تحرک مناسبی بوده و شنای طبیعی داشته باشد و باله‌های شنای ماهی باید قائم بوده و با تحرک باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان به شهروندان زنجانی در خصوص نگه‌داری ماهی قرمز، توصیه کرد: آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود. آب بهداشتی سالم و کافی (برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر آب) و بهترین دمای نگه‌داری ماهی ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد بوده و ظرف نگه‌داری ماهی با دهانه باز برای تبادل اکسیژن با محیط باشد.

حاج‌کاظمی با تاکید بر لزوم استفاده از دستکش در تماس با ماهی و شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون بعد از تماس با ماهی، اظهار کرد: شهروندان باید نسبت به شست‌وشو و ضدعفونی ظرف نگه‌داری ماهی با نمک طعام ۳ درصد به صورت دوره‌ای اقدام کنند و هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری کنند.

وی‌ با تاکید بر اینکه باید ماهی‌های بیمار از ماهی‌های سالم جدا شود، خاطرنشان کرد: در راستای جلوگیری از آلودگی ماهیان آزاد، زنجانی‌ها از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه‌ها پرهیز کرده و فقط در مکان‌هایی که شهرداری اعلام می‌کند، رها کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنجان ماهی قرمز بیماری مشترک انسان و حیوان ماهی قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۲۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • عملیات سم‌پاشی علیه حشره ناقل مالاریا در سیب و سوران آغاز شد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • مالیات ماهانه طلافروش‌ها ماهی فقط ۸۰۰ هزار تومان!