Web Analytics Made Easy - Statcounter

به  گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،امید حاج محمدی مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت : سال‌های پیش منشأ تولید و پرورش ماهی‌های قرمز آسیای شرقی و چین بوده است، اما اکنون تولید، تکثیر، پرورش و انتقال ماهیان در ایران و عمدتاً در نقاط شمالی و اصفهان انجام می‌شود.

او گفت : در حال حاضر واردات ماهی قرمز از چین نداریم که بخواهد ناقل ویروس کرونا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه تا کنون هم ثابت نشده که ماهی قرمز می‌تواند ویروس کرونا را انتقال دهد، گفت: تمامی شایعات مبنی بر اینکه ماهی قرمز از چین آمده و ناقل ویروس کرونا است، تکذیب می‌شود بلکه ماهیان قرمز در ایران تکثیر می‌شوند و امکان انتقال ویروس کرونا را نخواهند داشت.

این مسئول درباره توصیه‌هایی که هر ساله در آستانه نوروز برای خرید و نگهداری ماهی‌های قرمز از سوی دامپزشکی اعلام می‌شود، گفت: این توصیه‌ها هیچ ارتباطی به ویروس کرونا ندارد.

حاج محمدی گفت: مردم باید ماهی را از مراکز معتبر که شرایط مطلوبی از نظر آب و اکسیژن برای ماهیان ایجاد کرده‌اند خریداری کنند و از دست فروشان بپرهیزند همچنین مراکزی که ماهیان را در آکواریوم نگهداری می‌کنند قابل اعتماد‌تر و فاقد قارچ و هر گونه میکروب هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: ماهی باید شنای طبیعی داشته باشد و ظاهر باله هایش بدون لکه‌های سفید و سیاه یا زخم باشد.

او گفت: ظرف نگهداری ماهی باید هفته‌ای یکبار با نمک ضدعفونی شود و آب ماهی نیز برای تأمین اکسیژن هر ۲۴ ساعت یک بار عوض شود همچنین تنگ ماهی باید دهان گشاد باشد تا اکسیژن بیشتری جذب کند و گاز‌های وارده نظیر کلر از آب جدا شود.

حاج محمدی گفت: بهتر است از آب جوشیده که ۲۴ ساعت کنار گذاشته شده استفاده کرد.

این مسئول گفت: غذا‌های آماده را می‌توان برای خوراک ماهیان استفاده کرد، اما به میزان مورد نیاز نه اینکه بر روی تنگ باقی بمانند بنابراین غذا دادن دو تا سه مرتبه در روز به میزان کم کفایت می‌کند.

او با بیان اینکه باید از دستکاری ماهی پرهیز شود، افزود: همچنین برای تعویض آب ماهی باید از دستکش استفاده شود و افراد سالمند و کودک که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به ماهی دست نزنند، زیرا ممکن است ماهی ناقل میکروب باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: پس از تعطیلات رهاسازی ماهی‌ها در نقاطی که به آب‌های آزاد راه ندارد نظیر حوضچه‌هایی که در داخل پارک‌ها تعبیه شده انجام شود تا خطری برای محیط زیست نداشته باشد .

 

 

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دامپزشکی استان پرورش ماهی ماهی قرمز مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه ماهی های قرمز ویروس کرونا حاج محمدی ماهی قرمز ماهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۷۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود

بر اساس اعلام جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی، شهروندان گوشت قرمز را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند و از خرید گوشت‌های بازرسی‌نشده و بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) جدا خودداری شود.

قصاب‌ها و افرادی که مستقیم با دام سر و کار دارند، یا در کار ذبح دام هستند، یا افرادی که دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های مشترک انسان و دام هستند؛ بنابراین این افراد باید از تماس مستقیم با حیوان و ترشحات آن، اجتناب کرده و افراد فعال در کشتارگاه‌ها هم باید از دستکش، چکمه و روپوش استفاده کنند، رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است.

گوشت‌هایی که خارج از زنجیره تولید دامپزشکی ذبح می‌شود اگر علائم بیماری نداشته باشد، بهتر است قبل از مصرف، برای از بین رفتن میکروب بیماری‌های احتمالی مشترک بین انسان و دام، به مدت ۲۴ ساعت داخل کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند