Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@07:24:43 GMT

بازار خرید هفت سین در خراسان شمالی رونقی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۶۷۱۹

بازار خرید هفت سین در خراسان شمالی رونقی ندارد

هر ساله با نزدیک شدن فصل بهار و عید نوروز ایرانیان با انجام اقداماتی همچون خانه تکانی به استقبال این عید باستانی و فصل زیبا می‌آیند.

به گزارش ایسنا، خرید سین‌های سفره هفت سین یکی دیگر از اقداماتی است که مردم در روزهای آخر سال برای استقبال از عید نوروز انجام می‌دهند.

اگر 10 روز قبل از فرارسیدن عید نوروز به خیابان‌های شهر بجنورد مرکز استان خراسان‌شمالی سری بزنید شور و شوق مردم برای خرید و نو شدن و از سوی دیگر تلاش دست فروشان برای فروش سین‌های هفت سین و ماهی قرمز و رقابت آن‌ها با یکدیگر برای فروش بیشتر شهر را به وجد می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهار با تمامی زیبایی‌هایی که به همراه دارد موجب رونق گرفتن معیشت تعدادی از دست فروشان و یا تعدادی از کودکان به دلیل فروش سین‌های هفت سین و ماهی قرمز می‌شود اما بسیاری از دست‌فروشان امسال از دشت نداشته خود نگران و گلایه‌مند بودند و انگار گرانی و تورم نیز بر روی کار آن‌ها تاثیر گذاشته است.

رمضانی یکی از شهروندان بجنوردی است که در نبش یکی از کوچه‌های پرتردد این شهر بساط خود را پهن کرده و مشغول فروش سبزه است، وی به ایسنا گفت: حدود 12 سالی است که هر ساله 10 روز باقی مانده پایان سال در خیابان بساط پهن کرده و سبزه می‌فروشم.

وی با اشاره به اینکه همیشه از طریق فروش سبزه درآمد خوبی عایدم می‌شد، افزود: آنقدر درآمدم خوب بود که چند سالی بر روی پشت‌بام خانه‌ام گلخانه‌ای کوچک ساخته‌ام و در آنجا سبزه برای فروش عید نوروز کشت می‌کنم.

وی ادامه داد: در این گلخانه 300 تا 400 سبزه تولید می‌کنم که در سال های گذشته تمامی سبزه های تولیدی را برای سفره هفت سین عید می‌فروختم اما بازار امسال بسیار راکد است و موفق نشده‌ام تعداد زیادی از سبزه‌ها را به فروش برسانم.

رمضانی با بیان اینکه امسال برای کاشتن سبزه‌ها حدود یک میلیون 500 تومان برای خرید دانه‌های عدس، گندم، پلاستیک گلخانه، ظرف و کوزه هزینه کرده‌ام، اظهار کرد: امیدم به سه روز پایانی سال است شاید بتوانم فروش بیشتری داشته باشم.

وی در ادامه توضیح داد: سبزه‌های کاشته شده را بسته به اندازه و نوع ظرف استفاده شده با قیمت‌های پنج، 10، و 30 هزار تومان به فروش می‌رسانم و در سال گذشته موفق شدم 450 سبزه را به فروش برسانم اما تعداد سبزه‌های فروخته شده در این روزها بسیار کم بوده است.

مجرد یکی دیگر از افرادی است که مشغول فروختن سبزه عید بود در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: برای اینکه بتوانم سبزه بیشتری را به فروش برسانم سبزه‌ها را بر روی گاری چوبی قرار می‌دهم و از این خیابان به آن خیابان و در محل‌هایی که جمعیت زیادتری است، می‌برم.

وی افزود: اما امسال میزان فروشم نسبت به سال‌های گذشته خیلی کم شده است و بیشتر مردم فقط قیمت می‌گیرند و رد می‌شوند و انگار توان پرداخت همین 10 هزار تومان را نیز ندارند.

مکبر که هفت هشت سالی است با فرا رسیدن عید نوروز، ماهی قرمز در کنار خیابان می‌فروشد نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از 10سالگی در این موقع از سال ماهی قرمز می‌فروشم.

وی با اشاره به اینکه فقط در روز پایانی سال گذشته دو سه میلیون تومان به دلیل فروش ماهی قرمز در سال‌های قبل سود کرده است، افزود: اما در این چند روز بازارم سود چندانی نداشته است.

مکبر ادامه داد: اگه بچه‌ها نباشند، پدر و مادرها برای بچه‌هایشان ماهی قرمز نمی‌خرند، آن‌ها به اصرار بچه‌هایشان ماهی قرمز می‌خرند.

مکبر توضیح داد: هر چقدر ماهی بزرگ‌تر و قرمز تر باشد خواهان بیشتری دارد، به همین دلیل تعدادی از ماهی فروشان ماهی‌هایی که لکه‌های سیاه دارند، رنگ قرمز می‌کنند تا به فروش برسد.

صارمی که تنگ ماهی می‌فروشد نیز گفت: از ابتدا فروش تنگ خوب نیست و مردم سعی می‌کنند تا از تنگ‌های قدیمی خود استفاده کنند.

وی افزود: آن‌هایی که تنگ نیز می‌خرند سعی می‌کنند تا تنگ‌های ارزان قیمت را انتخاب کند.

یکی دیگر از دست فروشان ماهی قرمز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، ادامه داد: بازار فروش ماهی طی چند روز گذشته خیلی بد بوده و برای اینکه بتوانم تمامی ماهی خود را به فروش برسانم از ابتدا اقدام به خرید تعداد ماهی‌های خیلی کمی کرده‌ام.

وی اظهار کرد: در سال‌های گذشته حدود 2000 قطعه ماهی قرمز می‌فروختم اما امسال فقط حدود 400 قطعه ماهی خریداری کرده‌ام که اگر بتوانم همین تعداد را نیز به فروش برسانم، خیلی خوشحال هستم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه خراسان شمالی هفت سین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۶۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی گفت: با توجه به آمار تولید گوشت قرمز استان توسط جهاد کشاورزی میزان ۱۵ درصد تولید گوشت متعلق به عشایر است.

محمدحسین جعفری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تولید گوشت قرمز توسط عشایر خراسان رضوی طی سال گذشته اظهار کرد: تولید گوشت قرمز عشایر استان طی سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۲ هزار و ۷۱۸ تن بوده است.

وی افزود: میزان تولید گوشت قرمز توسط عشایر خراسان رضوی نسبت به سال قبل ۱۱۷۲ تن افزایش داشته است.

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی درخصوص اینکه چند درصد تولید گوشت استان با عشایر است، تصریح کرد: با توجه به آمار تولید گوشت قرمز استان توسط جهاد کشاورزی میزان ۱۵ درصد تولید گوشت متعلق به عشایر است.

جعفری همچنین با اشاره به استقبال عشایر استان از طرح تولید قراردادی گوشت قرمز که از سال گذشته آغاز شده است بیان کرد: استقبال عشایر از طرح فوق بسیار زیاد بود، به گونه‌ای که با پیگیری‌های صورت گرفته مقدار ۵۰۰۰ تن جو مدت دار (۶ ماهه) در اسفندماه از شرکت پشتیبانی امور دام اخذ و تعداد ۱۱۰ راس دام عشایر تحت پوشش قرار گرفت. همچنین مقرر شد با توجه به محدویت نهاده و متقاضی زیاد به ازای هر راس ۴۵ کیلو گرم جو اختصاص پیدا کند.

وی درباره میزان تحویل علوفه در قالب طرح تولید قراردادی دام سبک عشایر خراسان رضوی گفت: در قالب طرح تولید قراردادی دام سبک عشایر استان در آذر ماه ۱۴۰۲ مقدار ۹۰۰۰ تن جو ۴ ماهه به سررسید ۱۵ فروردین‌ماه سال جاری بین ۶۸۲ نفر از عشایر توزیع شد. رقم ریالی  این طرح ۹۲۷ میلیارد ریال بوده است. با این میزان نهاده تعداد ۵۰ هزار راس دام عشایر تحت پوشش قرار گرفت که ۲۰ درصد دام طرح، یعنی ۱۰ هزار راس دام را عشایر پروار و مقدار حدود ۲۰۰ تن گوشت روانه باز مصرف شده است. ضمنا در طی سال ۱۴۰۲ مقدار ۴۷ هزار تن انواع علوفه تامین و برای تغذیه و تعلیف دام بین عشایر استان توزیع شده است. 

جعفری ادامه داد: ۸۲۰۰ خانوار عشایر در خراسان رضوی شناسایی شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کسادی بازار لباس زنانه به دلیل گشت ارشاد
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • فرش قرمز خراسان شمالی برای سرمایه گذاری
  • تشکیل ۳۰۳۵ پرونده تخلف در استان خراسان شمالی
  • احکام شرعی | حکم خرید و فروش سگ
  • دستگیری کلاهبردار دارای اعلان قرمز پلیس بین‌الملل در بجنورد
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • بازداشت کلاهبردار دارای اعلان قرمز پلیس اینترپل در خراسان شمالی
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!