Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – مهیار فاضل: سال‌ها است که ماهی‌های کوچک عید به سفره هفت سین ایرانیان رنگ و لعاب می‌بخشند و به همراه سایر ارکان این سنت، جریان زندگی را در سفره فرهنگ ایرانیان تداعی می‌کنند، اما با آرام شدن موج شادی‌های عیدانه، غبار فراموشی بر پیکره شیطنت‌های کودکانه ماهی‌ها می‌نشیند و این موجودات بی گناه را با انبوهی از خاطرات دریا در کنج قفس‌های بلورینشان تنها می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان دوستان گرمابه و گلستان این موجودات کوچک دریایی هستند، کودکانی که با انگشتان ظریف خود جانی دوباره به رقص‌های شادی ماهی‌ها می‌بخشند.

بازار ماهی فروشان خوب است

با پیچیده شدن عطر آشنای بهار در کوچه و پس کوچه‌های شهر، بساط ماهی‌های قرمز عید که خیل عظیمی از این موجودات بی گناه را در خود جای داده است، نیز در کنار سایر اقلام سفره هفت سین گسترانده می‌شود.

یکی از ماهی فروشان شب عید که بساط خود را در پیاده رو تربیت پهن کرده است به خبرنگار مهر می‌گوید: بازار ماهی‌های قرمز شب عید داغ‌تر از سایر ارکان سفره هفت سین است.

وی می‌افزاید: اکثر خریدهای ماهی‌های قرمز به اصرار و گریه و زاری کودکان و مخالفت والدین صورت می‌گیرد.

این نوجوان شانزده ساله ادامه می‌دهد: ماهی‌های قرمز از نیمه‌های اسفند ماه راهی بازار عید می‌شوند و در طول این فاصله پانزده روزه نزدیک به نصف ماهی‌ها در کنج ظرف‌های بزرگ و کوچک فروشندگان جان می‌بازند.

عمر چند روزه عیدانه ایرانی‌ها به ماهی‌های قرمز

به پایان رسیدن زود هنگام زندگی ماهی‌های قرمز از مهم‌ترین دلایلی است که خرید این ماهی‌ها از سوی کارشناسان محیط زیست و فعالان این حوزه تأیید نمی‌شود.

ماهی‌های قرمز در صورت وجود شرایط مناسب زیستی می‌توانند تا حداقل هفت سال زندگی کنند؛ در حالی که یک عمر پنج- شش روزه، عیدی ایرانی‌ها به مسافران نوروزی شأن است. سیامک مهینی، کارشناس برجسته شیلات در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: ماهی‌های قرمز در صورت وجود شرایط مناسب زیستی می‌توانند تا حداقل هفت سال زندگی کنند؛ در حالی که یک عمر پنج- شش روزه، عیدی ایرانی‌ها به مسافران نوروزی شأن است.

وی می‌افزاید: کلر موجود در آب‌های شهری به هیچ عنوان برای ماهی‌های قرمز مناسب نیست؛ از طرف دیگر اندازه کوچک تنگ های نوروزی و بالا بودن تعداد ماهی‌های قرمز در واحد سطح موجب کمبود اکسیژن در آب و مرگ و میر ماهی‌ها می‌شود.

این کارشناس ادامه می‌دهد: علت متداول بودن ماهی‌های قرمز به عنوان نماد سرزندگی در سفره‌های سنت ایرانیان باستان، ناشناخته بودن گونه‌های گوناگون ماهی در زمان‌های قدیم بود، در حالی که امروزه بیش از ۲۴۰ گونه از ماهی‌های آکواریومی توسط متخصصان داخلی شناخته شده‌اند.

مهینی در خصوص بیماری‌های مشترک بین انسان و ماهی‌های قرمز می‌گوید: خوشبختانه به دلیل خوراکی نبودن ماهی‌های قرمز و خونسرد بودن این موجودات دریایی بیماری مشترک چندانی بین انسان و این ماهی‌ها وجود ندارد و باز شدن پای ماهی‌های قرمز عید به سفره هفت سین تنها به خود ماهی‌ها لطمه می‌زند.

خرید آگاهانه و اطلاعات کافی جای تنگ ماهی قرمز در یخچال نیست

مهینی در ادامه با اشاره به نا آشنایی عموم مردم با زندگی و شرایط مورد نیاز ماهی‌های قرمز بیان می‌کند: در صورتی که فردی بتواند ماهی قرمز عید را تا سه ماه زنده نگه دارد، می‌توان گفت که این فرد تنها الفبای شرایط زندگی این نوع ماهی را آموخته است.

به علت کمبود اطلاعات علمی مردم، ماهی‌های قرمز عید با مشکلاتی نظیر کمبود اکسیژن، آلودگی محیط زندگی و ضعف امنیت غذایی مواجه هستند؛ که در نتیجه حدود ۹۵ درصد از میلیون‌ها ماهی قرمزی که راهی چوبه دار بلورین می‌شوند. او ادامه می‌دهد: به علت کمبود اطلاعات علمی مردم، ماهی‌های قرمز عید با مشکلاتی نظیر کمبود اکسیژن، آلودگی محیط زندگی و ضعف امنیت غذایی مواجه هستند؛ که در نتیجه حدود ۹۵ درصد از میلیون‌ها ماهی قرمزی که راهی چوبه دار بلورین می‌شوند، تا پایان ایام نوروز از بین می‌روند.

این کارشناس تبریزی می‌افزاید: برخی افراد برای رهایی از مشکل کمبود اکسیژن تنگ ماهی‌های قرمز را در یخچال می‌گذارند؛ غافل از اینکه با کاهش دما اکسیژن آب کاهش یافته و ماهی‌های قرمز زودتر با فرجام تلخشان رو در رو می‌شوند.

مهینی در بخش دیگری از سخنانش تصریح می‌کند: زندگی ماهی‌های قرمز عید به حالت چرخه‌ای از ناآگاهی‌های انسان‌ها تبدیل شده است، به گونه‌ای که تولید کنندگان از یک طرف میلیون‌ها ماهی قرمز را روانه بازار می‌کنند، و از طرف دیگر همنوعانشان اکثر این ماهی‌ها را در تنگ بلورین به قتل می‌رسانند.

خلاصی از شر ماهی‌های کوچک لطمه‌ای به جان دیگر آبزیان

با پایان عید نوروز بسیاری از خانواده‌ها با رهاسازی ماهی‌های قرمز در دامان طبیعت، به خیال خود قدمی برای بقای نسل آنها بر می‌دارند. مهینی در این باره می‌گوید: برخی از خانواده‌ها با خیال حفظ محیط زیست، ماهی‌های قرمز را در دامان طبیعت رهاسازی می‌کنند.

این کارشناس تبریزی ادامه می‌دهد: به طور مثال استخر پارک ائل گلی محل پرورش ماهی‌های خوراکی است که ماهی‌های قرمز با خوردن غذای موجود در محیط زندگی و تخم ماهی‌های خوراکی، زندگی این ماهی‌ها را به خطر می‌اندازند.

وی آخرین حرف خود را خطاب به مردم می‌زند: از مردم عزیز خواهش می‌کنیم ماهی‌های خود را در طبیعت رها نکنند.

پافشاری در سنت‌ها به بهای جان ماهی‌های کوچک

ماهی‌های قرمز از زیباترین جلوه‌های تاریخ و فرهنگ ایرانیان هستند که با روح و جان مردم عجین شده و در افکار آنان نقش بسته‌اند. اما می‌توان با یک دستکاری کوچک در این فرهنگ از مرگ سالانه میلیون‌ها ماهی قرمز جلوگیری کرد.

مهینی در این باره می‌گوید: از چند سال پیش سازمان جهاد کشاورزی پیشنهادهایی را مبنی بر جایگزینی ماهی‌های قرمز با ماهی‌های جنگجوی سیامی ارائه داده است.

این کارشناس مطرح تبریزی ادامه می‌دهد: ماهی‌های فایتر یا جنگجوی سیامی نر به لحاظ ظاهری بسیار زیباتر و جذاب‌تر از ماهی‌های معمولی عید هستند.

وی می‌افزاید: فایترها علاوه بر زیبایی بی نظیر، بسیار مقاوم‌تر از ماهی‌های قرمز هستند به طوری که در تنگ های کوچک یا لیوان‌های یکبار مصرف، و با وجود کمبود اکسیژن می‌توانند سالیان سال به زندگی خود ادامه دهند.

این کارشناس شیلات ادامه می‌دهد: تنها مشکل ماهی‌های فایتر زندگی فردی آنهاست، به طوری که ماهی‌های فایتر به هیچ عنوان توان تحمل ماهی دیگری را در قلمرو زندگی خود ندارند و در صورت مواجهه با این شرایط اقدام به مجادله با موجود مزاحم می‌نمایند.

مهینی در بخش دیگری از سخنانش از استقبال مردم از فایترها می‌گوید: به دلیل تنوع گونه‌های این ماهی‌ها، زیبایی چشمگیر و مقاومت بالایشان، ماهی‌های جنگجوی سیامی با استقبال گسترده مردم روبرو بوده و جایگزینی موفق برای ماهی‌های قرمز عید به شمار می‌روند.

این کارشناس در خصوص ماهی‌های کوچکی که در ظرف‌های شیشه‌ای پنج سانتی متری به بازار عرضه شده‌اند، توضیح می‌دهد: ماهی‌های ریزی که در ظرف‌های کوچک وارد بازار شده‌اند، از گونه «زبرا» بوده و همانند ماهی‌های معمولی عید، پس از گذشت چند روز از بین می‌روند.

ماهی‌های قرمز را بهتر بشناسیم

شناخت بیشتر و بهتر ماهی‌های قرمز می‌تواند تا حد زیادی از آمار مرگ و میر این ماهی‌ها بکاهد، در همین راستا امیر خیاطی، کارشناس پرورش ماهی، در خصوص شرایط مناسب زیستی ماهی‌های قرمز، به خبرنگار مهر می‌گوید: ماهی‌های سالم با نشانه‌هایی نظیر باله ها و دم بدون زخم و بریدگی و همچنین چشم‌های هم سطح با بدن شناخته می‌شوند.

وی می‌افزاید: شرایط ایده آل زندگی ماهی‌ها، ظرف‌هایی با دهانه گشاد و دمای سرد و معتدل است، به همین منظور توصیه می‌شود محیط زندگی این ماهی‌ها از تنگ های بلورین به ظروف کاسه‌ای شکل تغییر داده شود، همچنین کاهش اندازه و تعداد ماهی‌های موجود در واحد ظرف نیز از دیگر مواردی است که زندگی ماهی‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

خیاطی ادامه می‌دهد: ارتفاع آب و سطح تماس ظرف محتوی ماهی‌ها با هوا، از دیگر شاخصه‌های محیط زندگی مناسب این ماهی هاست؛ به گونه‌ای که کاهش ارتفاع و افزایش سطح تماس ظرف با هوا، موجب تقویت ورود اکسیژن و تسریع خروج گازهای سمی و در نتیجه تأمین محیطی مطلوب برای ماهی‌ها می‌شود.

این کارشناس پرورش ماهی در ادامه سخنانش ابراز می‌کند: ماهی‌های قرمز عید نیز، همچون سایر جانداران برای رشد و ادامه زندگی نیازمند غذا هستند؛ کمبود غذا موجب از بین رفتن ماهی‌های قرمز نمی‌شود، بلکه می‌تواند سیستم ایمنی و توان مقاومتی ماهی‌ها را تحت الشعاع قرار دهد.

او ادامه می‌دهد: از میان انبوه غذاهای موجود در بازار، «پولکی» مناسب‌ترین غذا برای ماهی‌های قرمز است که به طور گسترده و با قیمت مناسب در اختیار ماهی دوست‌ها قرار دارد.

وی می‌افزاید: کاهوی گندیده و اسفنج آبپز نیز از محبوب ترین خوراکی‌های ماهی‌های قرمز است.

خیاطی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص تنگ ماهی‌های قرمز توضیح می‌دهد: ماهی‌های قرمز فاقد معده هستند و به دلیل دفع زود هنگام خوراکی‌هایی که می‌خورند، سیری ناپذیر به حساب می آیند و با نامتناسب بودن تعداد این موجودات در واحد سطح آلودگی محیط زیست ماهی‌ها افزایش یافته و نیاز به تعویض آب بالا می‌رود.

این کارشناس پرورش ماهی ادامه می‌دهد: در صورتی که آب تنگ شروع به کدر شدن بکند، بهتر است هر چه سریع‌تر اقدام به تعویض آب تنگ شود، ولی در صورتی که آلودگی آب تنگ تنها به دلیل فضولات ماهی قرمز باشد، تعویض آب تنگ بهتر است هر دو الی چهار روز انجام بگیرد.

وی می‌افزاید: در هر بار تعویض آب تنگ، نزدیک به ۲۰ درصد آب باید با آب جدید تعویض شده، و هر دو هفته یک بار نیز تمام آب ماهی تعویض شود.

خیاطی در پایان سخنانش عنوان می‌کند: برای افزودن آب تازه به تنگ ماهی‌ها، بهتر است آب جدید را یک روز در دمای محیط ماهی‌ها قرار داده، و سپس به تنگ اضافه شود، تا علاوه بر هم دمایی آب با شرایط بدنی ماهی‌ها، کلر موجود در آب از آن خارج شود.

ماهی‌های جاویدان گزینه‌ای دیگر روی میز سنت

شاید قدرت هنر بتواند، با تغییر سنت‌ها جان ماهی‌های بی گناه را از ناآگاهی‌های انسانی حفظ کند، این را پروین یزدانی راد، هنرمند ۴۸ ساله تبریزی می‌گوید که خالق ماهی‌هایی به عنوان ماهی‌های سه بعدی، یا ماهی‌های جاویدان است.

او در گفتگو با خبرنگار مهر از آثار خود می‌گوید: ساخت این ماهی‌ها را از دو سال پیش و با هدف حفظ محیط زیست آغاز کردم.

یزدانی راد ادامه می‌دهد: ماهی‌های جاویدان از جنس رزین هستند و علاوه بر ترویج فرهنگ و هنر در جامعه صرفه اقتصادی قابل توجهی دارند.

این بانوی کارآفرین می‌افزاید: تا کنون ساخت این ماهی‌ها را به ده‌ها هنرجو آموخته‌ام.

پروین یزدانی راد در خصوص فروش این آثار توضیح می‌دهد: فروش ماهی‌های سه بعدی بیشتر از طریق اینترنت و فضای مجازی بوده است و به همین دلیل این ماهی‌ها در سراسر سال، از سراسر ایران مشتری دارند.

او استقبال مردم از این ماهی‌ها را شگفت انگیز می‌خواند و ابراز می‌کند: در طول دو سال گذشته استقبال گسترده‌ای از سوی مردم صورت گرفته، به طوری که من و گروه هنری «ترنج» توانسته‌ایم صدها ماهی سه بعدی را در تنگ ها و ظرف‌های گوناگون به فروش برسانیم.

این هنرمند تبریزی ادامه می‌دهد: با گذشت دو سال از اولین عرضه ماهی‌های قرمز به بازار، این ماهی‌ها هنوز هم برای بسیاری از مردم تعجب آور هستند و اغلب خریداران در اولین مواجهه توان تشخیص این آثار با ماهی‌های معمولی عید را ندارند.

یزدانی راد در بخش پایانی سخنانش از وعده‌های سازمان محیط زیست می‌گوید: در طول سالهای گذشته مسئولان مربوطه از نمایشگاه‌های ما بازدید به عمل آوردند و وعده‌هایی نیز به ما دادند، که هیچیک از این وعده‌ها به مرحله عمل نرسید و در حد حرف باقی ماند.

روزی که به خانه مان آمد، جریان زندگی در یک تنگ بلورین را در ذهن تداعی می‌کرد؛ اما امروز با تنی زخمی از بی انصافی انسان‌ها و روحی خسته از فراموش کاری ما بر سطح آب زندان کوچکش بی حرکت به فرجام تلخش آری می‌گوید.

آیا بدون ماهی قرمز نمی‌شود سفره هفت سین به پا کرد و سال نو را با خوشی شروع نمود؟ چرا ما انسان‌ها همیشه به فکر دل خوشی خود هستیم.

کد خبر 4568908

منبع: مهر

کلیدواژه: عید نوروز ماهی قرمز تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۶۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات گفت: کشورهای ایران و امارات نقشی برجسته در مسیر کریدور شمال جنوب دارند و با تصمیمات راهبردی می توانند نقش بی بدیلی را در دستیابی به بازارهای شمال و جنوب برای خود رقم بزنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات در نشست این کمیسیون که صبح امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در ابوظبی برگزار شد، با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست بعد از ۱۰ سال گفت: امیدواریم که این نشست سرآغازی بر رشد روابط اقتصادی دو کشور باشد.

بذرپاش با بیان این که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر توسعه روابط با کشورهای همسایه است، گفت: کشور امارات در این سیاست نقش ویژه و برجسته ای دارد.

وی در ادامه با اشاره به حجم مبادلات تجاری بیش از ۲۷ میلیارد دلاری ایران و امارات، توضیح داد: این که امارات در رتبه دوم شرکای تجاری ایران قرار دارد، امارات را به یک شریک راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرده است.

بذرپاش ادامه داد: از این رو ایران به رغم سنگ اندازی های بدخواهان، هیچ محدودیتی را برای گسترش روابط دو کشور و توسعه تجارت مشترک قائل نیست.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: کشورهای ایران و امارات نقشی برجسته در مسیر کریدور شمال جنوب دارند و با تصمیمات راهبردی می توانند نقش بی بدیلی را در دستیابی به بازارهای شمال و جنوب برای خود رقم بزنند.

بذرپاش ادامه داد: دسترسی به بازارهای روسیه و کشورهای آسیای میانه از طریق ایران و بالعکس دسترسی به بازارهای جنوب می تواند فرصت بسیار خوبی را برای توسعه روابط ترانزیتی بین دو کشور ایجاد کند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، موضوع بعدی توانمندی های جمهوری اسلامی ایران و شرکت های دانش بنیان در فناوری های نو و به ویژه در زمینه هوش مصنوعی است که می تواند زمینه ای مهم برای همکاری بین دو کشور باشد.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به این که در سال گذشته تجارت بین دو کشور ۲۷ میلیارد دلار بود و بعد از چین، بزرگ ترین شریک تجاری ما کشور امارات است، گفت: امارات نقش به سزایی به عنوان مقصد صادراتی کالاهای ما دارد و به همین دلیل فراهم سازی زیرساخت های توسعه تجارت، هم در بخش تعرفه و هم در بخش حمل و نقل بسیار مهم است.

بذرپاش ادامه داد: در حال حاضر حمل کالا بر اساس رویه کنوانسیون تیر از مبدا امارات متحده عربی به مقصد ترکیه از طریق بندر شهید باهنر و گمرک خروجی بازرگان با هدف اجرایی سازی این کنوانسیون از طریق گمرکات دریایی و توسعه ترانزیت دو کشور در جریان است.

وی با اشاره به ضرورت رفع محدودیت های ایجاد شده در بازرسی ها و ترخیص کالاها، به ویژه کالاهای فاسدشدنی و قرنطینه ای و تسهیل تشریفات اداری و بندری و لجستیکی در بنادر، گفت: باید در راستای کاهش این تشریفات غیرضروری که باعث افزایش صادرات بین دو کشور و کاهش هزینه های این امر می شود، گام برداشت.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حوزه فعالیت های هوایی و شرکت های هواپیمایی پرواز حدود ۳۲۰ پرواز در هفته، گواه حجم فعالیت های اقتصادی و گردشگری بین دو کشور است و امیدواریم در حوزه فعالیت های بندری و جاده ای نیز هر چه سریع تر به افق های تعریف شده دسترسی پیدا کنیم.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات تاکید کرد: موضوع رفع مشکلات بانکی از جمله افتتاح حساب برای اشخاص حقیقی و تجار ایرانی و تسهیل خدمات بانکی نیز که بر سر راه فعالین تجاری و اقتصادی دو کشور قرار دارد، باید یکی از زمینه های مورد بحث طرفین باشد.

وی گفت: در نشست های کارشناسی و مقدماتی نیز هیئت ایرانی و اماراتی توافقات خوبی بین طرف ها و شرکت ها و بخش های دولتی ایجاد شده است.

بذرپاش همچنین در خاتمه با تاکید بر ضرورت توسعه همکاری های بخش انرژی بین دو کشور گفت: پیش تر نیز همکاری ها در زمینه انرژی مورد تاکید قرار داشت و در این اجلاس نیز به عنوان یکی از اهداف مهم تعیین شده که نیازمند تصمیماتی جدی در این بخش است.

به گفته بذرپاش، فعالیت بین اتاق های بازرگانی دو کشور و نیز ایجاد صندوق ضمانت با مشارکت دو طرف از دیگر موضوعات مطرح شده بین دو کشور بود.

بذرپاش ادامه داد: مجموعاً با همه فشارهایی که کشور آمریکا ایجاد کرده که کشورهای منطقه و به ویژه کشور امارات رابطه خود را با ایران کاهش دهد، مانعی برای توسعه همکاری ها وجود ندارد و امیدواریم بعد از این نشست کمیسیون مشترک، سال آینده سال متفاوتی در حجم فعالیت های دو کشور باشد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خصوص توسعه بخش ترانزیت بین دو کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده ای و ریلی باید هم زمان رخ دهد و کلان پروژه ایران راه که در کشور این روزها در دستور دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی افزود: زمینه های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه صورت گرفت و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به کارگیری همه ظرفیت ها برای راه اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده کننده های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خاتمه در خصوص پیش بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: ۲۷ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در ۲ کشور وجود دارد پیش بینی می شود که این عدد در سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • قرمز پوشی شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۱۲ هزار واحدی
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!